Webuppdateringstjänst

Jag funderar på att starta en tjänst där jag (eller någon jag anställer) skall sköta om företags eller privatpersoners webplatser. Mot en liten avgift per månad skulle jag kunna se till att deras CMS med plugins är uppdaterad. Samt att ge support via mail/skype/tel. Det finns säkert många företag eller privatpersoner som känner att att sköta en webplats är ett nödvändigt ont och lejer gärna bort det.

Detta är då även någonting jag skulle kunna arbeta med än var i världen jag är vilket är en avgörande fördel för mig. Är det någon som tycker detta låter som en bra idé? Kontakta mig gärna med synpunkter eller om du vill köpa den tjänsten av mig.

Jag har stor erfarenhet av Joomla och nu senaste året även WordPress. I en sådan tjänst skulle jag eller någon av mina anställda logga in på er webplats ex. 1 gång per vecka och se till att CMS och alla plugins är uppdaterade. Även skulle vi föreslå förbättringar gällande sökmotoroptimering, prestanda och innehåll i stort. Arbetet med detta skulle förmodligen då inte ingå i den timma eller två som omfattas av abbonemanget.

Vad tycker du är en rimlig kostnad för en sådan tjänst? 300 kr / månad, eller skall det hellre ingå fler timmar och det kostar mer?