Kategori: Webbutveckling

This is a test to see if #ifttt is set up correctly.

This is a test to see if #ifttt is set up correctly.


from Twitter https://twitter.com/mats_sjodin

March 15, 2017 at 11:01AM
via IFTTT

Slut på reklambanners

Slut på reklambanners

Jag har bestämt mig för att sluta visa reklambanners på mina sidor. Jag äger och driver ett tiotal siter där det på de flesta visas reklam. Reklam som betalar mig några kronor om någon besökare klickar på dem. De flesta levereras av Google Adwords genom deras annonsnätverk. Jag tror inte längre på detta fenomen, det måste vara bättre att låta besökare ge pengar om de vill, alternativt att betala för något de tycker är värt det.

Jag har bestämt mig för detta för några månader sedan. Det är många användare som redan använder sig av reklamblockerare som gör att annonser inte visas i webbläsaren. Nu går det dessutom ett rykte att Apple skall bygga in detta i sin senaste utgåva av sitt operativsystem iOS. Detta ger mig ännu mer motivation till att hitta intäktskällor på annat sätt.

Webuppdateringstjänst

Webuppdateringstjänst

Jag funderar på att starta en tjänst där jag (eller någon jag anställer) skall sköta om företags eller privatpersoners webplatser. Mot en liten avgift per månad skulle jag kunna se till att deras CMS med plugins är uppdaterad. Samt att ge support via mail/skype/tel. Det finns säkert många företag eller privatpersoner som känner att att sköta en webplats är ett nödvändigt ont och lejer gärna bort det.

Read More Read More

Bra sätt att marknadsföra webplats

Bra sätt att marknadsföra webplats

Jag har under lång tid arbetat med att utveckla olika websidor. Antingen till mig själv bara för att jag tycker det har varit roligt, eller för mer komersiella projekt. I samtliga fall (förutom Båtskolan) så har sidan inte blivit den succé jag hoppats och förväntat mig. Detta har till största delen berott på bristande marknadsföring av sidan. Att marknadsföra en webplats är en otroligt komplex och svår historia, i alla fall om du frågar mig. Det finns många pusselbitar i arbetet att marknadsföra. Här nedan ska jag skriva något om detta.

Först måste sidan ha ett intressant och/eller användbart innehåll. Antingen mycket välskriven text, eller något typ av hjälpmedel som är användbart för många.

Read More Read More