Bra sätt att marknadsföra webplats

Jag har under lång tid arbetat med att utveckla olika websidor. Antingen till mig själv bara för att jag tycker det har varit roligt, eller för mer komersiella projekt. I samtliga fall (förutom Båtskolan) så har sidan inte blivit den succé jag hoppats och förväntat mig. Detta har till största delen berott på bristande marknadsföring av sidan. Att marknadsföra en webplats är en otroligt komplex och svår historia, i alla fall om du frågar mig. Det finns många pusselbitar i arbetet att marknadsföra. Här nedan ska jag skriva något om detta.

Först måste sidan ha ett intressant och/eller användbart innehåll. Antingen mycket välskriven text, eller något typ av hjälpmedel som är användbart för många.

Det är ju även så att än hur bra sida du har så om ingen känner till den så spelar det ingen roll. Det du vill ha är ju många besökare. Det beror förstås på vilken anledning du har att ha en websida, men i de flesta fall vill du ha fler besökare. Du kanske har en produkt eller tjänst du vill sälja, eller kanske av mer ideella skäl driver en sida där du kan få intäkter med hjälp av reklam.

När du först och främst har gjort en ny och fin sida så skall arbetet med att marknadsföra sidan starta. Inlänkar är en viktig sak att ha, alltså att andra webplatser länkar till dig. Detta kan du låta andra göra (vilket är bättre men tar mer tid) eller så sätter du igång att skriva olika inlägg och annonser på diverse sidor. Artikelkataloger är ett sätt, här är en lista på några bra.

I mitt nästa inlägg skall jag skriva om Företagskataloger.