Kategori: Omvärlden

Är Kina på väg att tillåta handel med krypto?

Är Kina på väg att tillåta handel med krypto?

Detta kan få stor påverkan på kursen. Att kineserna börjar mjukna upp lite…

http://www.scmp.com/business/commodities/article/2145767/chinas-ministry-industry-and-information-technology-publish

 

Snö på spåret? Inget problem.

Snö på spåret? Inget problem.

Till och från under åren så har ju SJ haft problem med snö på spåren. Tågen blir inställda och/eller försenade. Hittade detta klipp från Salisbury, New Brunswick i Kanada. Imponerande!

Kära SVT och Gomorron Sverige

Kära SVT och Gomorron Sverige

Rapport Uppdrag Granskning
Rapport Uppdrag Granskning

I morse så hände det igen. Nyhetsprogrammet Rapport som sänds varje hel och halv timme i Gomorron Sverige har en stor ’nyhet’. Denna s.k. nyhet består i att berätta vad kvällens Uppdrag Granskning skall handla om. Detta är väl ingen nyhet? Det finns så många riktiga nyheter att rapportera om dels från Sverige, men också från andra delar av världen.

Jag tycker på inget sätt illa om Uppdrag Granskning, tvärt om är det ett mycket bra program. Det jag däremot opponerar mig mot är att Rapport skall agera reklamplats för UG. Jag kan titta själv i tablån eller på Svtplay om jag vill se programmet, men det är absolut ingen nyhet. Använd den korta nyhetssändningen till att rapportera om nyheter i stället snälla.

Det skulle vara intressant att följa ett redaktionsmöte för Rapport då man väljer att avsätta 1,5 av sina 5 minuter till detta.