Solens strålar värmer fuktiga stenar

Jag publicerar mina bilder under Creative Commons licens

Solens strålar värmer fuktiga stenar
Solens strålar värmer fuktiga stenar

Jag har insett att jag aldrig kommer att kunna konkurrera med professionella fotografer. Visst jag tycker det är roligt att fotografera. Till viss del är jag väl hyfsad på det också, några bra bilder har jag väl fått till under åren. Men någon professionell fotograf kommer jag nog aldrig att bli.

Sedan pysslar jag rätt mycket med Open source. Där skänker företag och individer bort de programvaror de jobbat på under en ofta väldigt lång tid. WordPress t.ex. som denna sida är byggd på är Open source och gratis att använda. En del av min inkomst kommer från arbete med Open source programvaror.

Det är väl inte då mer än rätt att jag också delar med mig av något jag skapat. Så därför kommer jag att dela med mig av de bilder jag tagit under en Creative Commons licens. Jag kommer inte att lägga ut privata bilder såklart, men allmänna bilder från olika ställen jag varit på.

Det jag nu funderar på är hur jag bäst hanterar mängder med bilder på min WordPress sida. Nu vet jag inte exakt hur många bilder det kommer att handla om, men förmodligen mer än 2000 bilder. Hur jag skall märka mina bilder så sökmotorer förstår att dessa bilder tillhör Creative Common. Har du ett tips på hur? Skriv då gärna en rad till mig.