Tillbaka i Sverige igen…

Nu har vi varit tillbaks i Sverige i lite mer än en vecka och det enda jag tänker på är när och hur vi kan åka ned igen. I helgen har vi ritat en första ritning på det hus vi kommer att bygga i Filippinerna. Mark har vi där sedan en par år och nu börjar det dra ihop sig till att bygga hus. Detta hus kommer att fungera som vår bostad under tiden vi är där, men även bostad för vissa av de personer som kommer att arbeta med bygget av nästa hus.Problemet vi har är att vi ej har någon intäkt när vi befinner oss i Filippinerna. Det jag helst av allt skulle vilja är att ha ett företag i Filippinerna som arbetar med IT. Kanske någon typ av utveckling eller support. I Filippinerna har det blommat upp en massa callcenter som arbetar för diverse företag i främst engelsktalande länder. Filippinare är väldigt bra på engelska, detta kan vi tacka Amerikanerna för sedan de befriat Filippinerna från Japanerna. Tyvärr har även Filippinare tagit till sig diverse andra amerikanska seder som inte är så bra.

Sedan när vi byggt detta första hus kanske framåt våren 2012 så sätter vi tänderna i vårt stora projekt. Detta består i att bygga 6 stycken lägenheter för försäljning. Detta kommer självklart att bli en väldigt stor ekonomisk ansträngning, även om det är förhållandevis billigt att bygga i Filippinerna. Vi kommer då förmodligen att göra på följande sätt, att vi bygger all infrastruktur, vägar, parkering, vatten, avlopp, pool och så vidare. Sedan bygger vi själva skelettet till huset. Detta skelett är inte speciellt kostsamt att bygga. När sedan vi har en kund som vill köpa en lägenhet så lägger denne en handpenning på 30-40% och bestämmer därefter rumsindelning och ytmaterial för dennes lägenhet. Sedan börjar vi bygga upp lägenheten som vår kund vill ha den. När då allt är klart efter några månader betalar köparen resterande summa vid tillträdet.

Nu ligger allt detta säkert en par år till i framtiden, men det är ändå viktigt att vi har klart för oss vad vi vill göra senare. Vi har en websida för vårt företag i Filippinerna. Där kommer vi att presentera information när vi har något att visa. adressen är www.byggobo.ph.

Har du behov av hjälp i Filippinerna med något så hör av dig, så kan jag säkert ordna någon. Speciellt kanske om det gäller Bohol eller Panglao.