Tacloban

Hjälp till offren för tyfonen Haiyan

Som du säkert sett i media så slog tyfonen Haiyan till mot de centrala delarna av Filippinerna för en vecka sedan. Den orsakade mycket stor förödelse och förstörde hus, elnät, vägar, fordon, båtar, vattenförsörjning, kommunikation o.s.v. Familjer förlorade flera av sina familjemedlemmar. Man tror att 10.000 människor dött och att 250.000 hem har förstörts. En mycket stor tragedi.

Min fru (som du kanske känner) befinner sig nu i sin hemort Magallanes som ligger på ön Mindanao strax söder om det drabbade området på ön Leyte. Där finns en organisation som heter MGCC (Magallanes Global Community Cares) som är en helt ideell organisation. Hon är medlem där och har väldigt god insikt i hur de arbetar.

Det MGCC gör är att hjälpa de mest utsatta människorna i detta område. De kommer att åka till Leyte, men inte ända upp till Tacloban som är den hårdast drabbade staden, men att åka norrut från Mindanao. Det de har tillgång till är fordon, bränsle och volontärer. Fordon har visat sig vara ett stort problem då många förstörts av tyfonen.

Det jag ber dig är att du skänker en slant, antingen via mig till MGCC, direkt till MGCC eller självklart till någon av de stora hjälporganisationerna. Det behövs så mycket resurser till detta område under en lång tid framöver. Tyvärr är det så om man skickar SMS till organisationerna så tar telekomföretagen en ansenlig del av det du skänker. :-(Ex. så kommer endast 41 kr fram om du skickar 50 kr!)

Jag lovar personligen att varenda krona kommer att nå fram till de behövande. Det kommer ej att försvinna något i administration, hotellnätter, flygbiljetter, korruption eller annat. Utan allt går till mat, vatten, läkemedel och annat väsentligt för att överleva.

Detta som inträffat har påverkat mig personligen väldigt starkt och jag kommer att fortsätta jobba för att hjälpa det Filippinska folket på något sätt. Ingen kan göra allt, men alla kan vi göra något.

För att hjälpa till:

Sätt in pengar på mitt (dedikerade) konto i ICA-banken. Clearingnr 9271 Konto. 5695640 (inga avgifter)

Skicka pengar direkt till MGCC. (tyvärr försvinner en del i avgifter till bankerna)
Bank: Banco de Oro. Swift/BIC: BNORPHMM. Kontonummer: 004380213989

Du kan använda betal- eller kreditkort via Paypal. (tyvärr försvinner också en del i avgifter här)
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=7Z55KD37M7ZTL

https://www.facebook.com/MagallanesGlobalCommunityCaresInc
Här kommer bilder och information att publiceras vart efter hjälpen distribueras.

Tyfonens väg.

Stort TACK! för din hjälp.

Jag själv donerar 1000 kr i dag.

Trevlig helg!