NAIA Terminal 1

Flygplatsen i Manila sämst igen

NAIA Terminal 1
NAIA Terminal 1

Enligt webbsidan ’The guide to Sleeping in airports’ så rankas åter igen Manillas internationella flygplats som den sämsta i världen. Ninoy Aquino International Airport NAIA som den heter är underdimensionerad helt klart. Nästan alltid när man kommer dit så är det långa köer, speciellt bara för att ta sig genom säkerhetskontrollen in till flygplatsen. Själv tycker jag nog inte att den är så dålig.

Jag och frun har i och för sig råkat ut för någon situation som var lite trist, men annars funkar det rätt ok.

Sedan finns det en terminalavgift som man måste betala. Tror den ligger på 750 PHP för närvarande, ca. 115 SEK. Denna avgift borde de väl kunna skippa? Det finns många förbättringar man skulle kunna göra såklart. Inrikesterminalen som ligger på andra sidan landningsbanan är väldigt mycket bättre. Den byggdes av Japaner.

Ett stort problem också är transporter mellan de olika terminalbyggnaderna. Det finns i alla fall tre olika byggnader som ligger på olika sidor av landningsbanorna. Det finns gratis bussar mellan terminalerna, men de går väldigt oregelbundet och är ofta fulla, så det brukar vara så att man får ta en taxi i stället. Man åker ofta på att betala alldeles för mycket för denna taxi tyvärr. Tänk om de kunde bygga en tunnelbana mellan de olika terminalerna, vilket lyft!

http://www.sleepinginairports.net/2013/worst-airports-world.htm