Etikett: opensource

Oroliga börser höjer värdet på kryptovalutor

Oroliga börser höjer värdet på kryptovalutor

Runt om i världen så har börserna haft nedåtgående trender de senaste dagarna. Orsaken till detta är flera, men främst kanske handelskriget mellan USA och Kina som verkar eskalera. Men även oroligheterna kring Iran verkar ha påverkat aktiemarknaderna negativt.

Det klassiska som händer när det är oroliga tider på aktiemarknaderna så söker sig investerare till mer stabila investeringar. Traditionellt har ädelmetaller så som guld, silver och platina varit sådana investeringar. Men de senaste åren verkar även kryptovalutor så som Bitcoin och Ethereum vunnit mark. Det kan ha att göra med att de funnits med rätt så länge nu, Bitcoin är trots allt mer än 10 år gammal.

Vet ni förresten att både Bitcoin och Ethereum är Öppen källdkod? Båda finns att titta på och ladda ned från Github. Källkoden finns här för Bitcoin och här för Ethereum.

https://www.di.se/nyheter/experterna-infor-oroliga-veckan-pa-borsen-vikta-om-portfoljen/

https://www.cnbc.com/2019/08/05/bitcoin-price-cryptocurrency-surges-past-11000-amid-trade-worries.html

Vad är bitcoin? En kort beskrivning.

Vad är bitcoin? En kort beskrivning.

Vad är Bitcoin och varför ska jag använda det. Det är tyvärr ofta som folk krånglar till det väldigt, men här ska jag försöka att förklara så enkelt som möjligt.

Bitcoin baseras på matematik

och är pengar utan statlig inverkan. Stater kan alltså inte påverka hur bitcoin utvecklas eller värderas. Bitcoin lagras i en digital plånbok, dessa kan skapas utan kostnad med hjälp av ett program på din dator, eller i telefonen. Det finns även ett antal tjänster online där man kan skapa sig en plånbok. Användare av bitcoin kan skicka XBT (som den föreslagna ISO-koden är) från en bitcoin-plånbok till en annan oavsett var i världen denne befinner sig. Skicka tar normalt inte mer än någon minut eller två och kostar inget eller väldigt lite. Det går att skicka bitcoins helt utan kostnad men det kan eventuellt ta lite tid då innan dessa kommer fram beroende på belastning på nätverket eftersom man då får en lägre prioritering.

Alla transaktioner med bitcoins är tillgängliga för vem som helst att se. Man kan se från vilken plånbok, till vilken plånbok och summa XBT som skickats. Man kan inte se vem som äger en specifik plånbok eller adress. All denna information lagras i bitcoinnätverket och kommer alltid att ligga kvar där. Den mest kända webbplatsen där man kan se detta är blockchain.info. All denna information lagras i block, dessa block baseras på blocket innan vilket innebär att det inte går att modifiera tidigare information i denna kedja av block.

Read More Read More