Kategori: Bitcoin

Oroliga börser höjer värdet på kryptovalutor

Oroliga börser höjer värdet på kryptovalutor

Runt om i världen så har börserna haft nedåtgående trender de senaste dagarna. Orsaken till detta är flera, men främst kanske handelskriget mellan USA och Kina som verkar eskalera. Men även oroligheterna kring Iran verkar ha påverkat aktiemarknaderna negativt.

Det klassiska som händer när det är oroliga tider på aktiemarknaderna så söker sig investerare till mer stabila investeringar. Traditionellt har ädelmetaller så som guld, silver och platina varit sådana investeringar. Men de senaste åren verkar även kryptovalutor så som Bitcoin och Ethereum vunnit mark. Det kan ha att göra med att de funnits med rätt så länge nu, Bitcoin är trots allt mer än 10 år gammal.

Vet ni förresten att både Bitcoin och Ethereum är Öppen källdkod? Båda finns att titta på och ladda ned från Github. Källkoden finns här för Bitcoin och här för Ethereum.

https://www.di.se/nyheter/experterna-infor-oroliga-veckan-pa-borsen-vikta-om-portfoljen/

https://www.cnbc.com/2019/08/05/bitcoin-price-cryptocurrency-surges-past-11000-amid-trade-worries.html

Är Kina på väg att tillåta handel med krypto?

Är Kina på väg att tillåta handel med krypto?

Detta kan få stor påverkan på kursen. Att kineserna börjar mjukna upp lite…

http://www.scmp.com/business/commodities/article/2145767/chinas-ministry-industry-and-information-technology-publish

 

Bitcoin i Nyhetsmorgon i TV4 i morse

Bitcoin i Nyhetsmorgon i TV4 i morse

Vet inte om du känner till Bitcoin, men i korthet är det en enbart elektronisk valuta som ej har några pappers- eller metall-mynt. Den lever enbart på de servrar som ingår i bitcoinnätverket. Den som äger Bitcoin (även BTC) bevisar det enbart genom sin privata krypteringsnyckel. Man kan skicka BTC till vilken annan plånbok i nätverket på några minuter, oavsett var i världen motparten finns. En annan fördel är också att du inte behöver någons godkännande för att starta en plånbok. Det är bara att ladda ned någon av plånböckerna som finns (länkar sist i artikeln). Just att inte kunna öppna ett konto är ett problem för många människor i stora delar av världen. Bankerna kräver att nya kontoinnehavare skall kunna sätta in en viss summa pengar, eller kunna visa upp identifikation men ibland också klä sig rätt. Med Bitcoin ställs inga som helst krav.

Blir bitcoin den nya världsvalutan?
Blir bitcoin den nya världsvalutan?

Växelkursen på BTC

Som med alla valutor så finns det tillgång och efterfrågan vilket i princip betyder vilket värde en viss valuta får gentemot en annan valuta. Detta stämmer inte till 100% då vissa stater försöker på olika sätt att kontrollera hur dyr eller billig just deras stats valuta skall vara. Värdet på valutan påverkar import och export av varor och tjänster till det landet. Kina är det kanske mest kända landet som manipulerar sin valuta. Med BTC så går inte detta, utan det är helt och hållet marknadens efterfrågan på BTC som styr värdet. Till en början så var inte värdet på BTC väldigt högt, alltså efterfrågan var inte så stor. Detta gjorde då att 2009 då valutan introducerades så visste ingen egentligen hur den kunde användas. Sedan i maj 2010 så gjordes den första handelstransaktionen med Bitcoin, det var en kille som heter Laszlo Hanyecz som köpte 2 st pizzor för 10 tusen BTC (10000)! Dessa bitcoin är med dagens växelkurs (2017-08-16) vara värda ca. 350 Miljoner kr!

Bitcoin i Nyhetsmorgon

Ja som det brukar låta i de flesta sammanhang så är man väldigt skeptisk till det mesta som är nytt. ’Man bör vara försiktig’ och ’Jag kan inte rekommendera någon att köpa’ och så vidare. Jag har sysslat med bitcoin på ett eller annat sätt i några år nu, och visst är kursen volatil (stora svängingar i värde) mot andra valutor. Men BTC är en ganska ung företeelse ännu så det är helt naturligt. Man ska också ha i åtanke att banker och stater förmodligen fruktar detta till en viss del och försöker göra vad de kan för att hindra utvecklingen. Banker har många vänner med mycket makt. Klippet kan ses på TV4 play. Hur som helst så är det bra att massmedia äntligen börjar tala om detta med kryptovalutor. Hoppas bara att fler börjar intressera sig för detta också. Jag rekommenderar då att just DU börjar köpa lite bitcoin. Det kan komma att förändra din framtid mer än du anar.

Länkar

Välj rätt plånbok

Köp egna bitcoin på Localbitcoins

Skaffa via Coinbase

Laszlo Hanyecz som köpte 2 pizzor för 10 tusen BTC.

 

 

Bitcoin funfair Stockholm 14-15:e februari

Bitcoin funfair Stockholm 14-15:e februari

Bitcoin Fun Fair
Bitcoin Fun Fair

Är du intresserad av Bitcoin och befinner dig i Stockholm? Då finns det ett utmärkt tillfälle i helgen att lära sig lite mer. Bitcoin Funfair äger rum för första gången någonsin

Jag skulle gärna delta, men har tyvärr inte möjlighet denna gång.

Plats: Kägelbanan på Södra Teatern, Mosebacke Torg 1-3 på Södermalm i Stockholm.

När du står utanför Södra teatern går du upp för trapporna till höger, upp på Mosebacke-terrassen, sedan går du tvärs över terrassen och ned för trapporna till vänster – här ligger Kägelbanan! Hitta hit

Bitcoin Funfair arrangeras av tidningen/kommunikationsbyrån The Forumist i samarbete med appen Bitcenter.

Läs mer på http://bitcoinfunfair.com/

Bank i England stänger konton för Safello

Bank i England stänger konton för Safello

Det svenska företaget Safello där du kan köpa och sälja Bitcoin expanderar kraftigt. De försöker göra det enklare att köpa och sälja Bitcoin, detta genom att förenkla bland annat banköverföringar. De finns i 32 länder för närvarande och kommer säkert att expandera till fler. England var ett av länderna på den kartan där köp av Bitcoin gick snabbt och lätt.

Nu så har Safello fått en notifiering av deras bankpartner i England att deras samarbete inte kan fortsätta. Så för personer i England som vill köpa BTC via Safello är det internationella överföringar som gäller.

Detta kommer att drabba Safello något såklart, men främst är det ett bakslag för det engelska folket och de som vill handla med Bitcoin. Man ska förstå att banker är väldigt inflytelserika organisationer som har högt uppsatta vänner. Självklart ser bankerna Bitcoin som ett hot mot deras verksamheter och försöker därför göra det så svårt som möjligt för människor att runda bankernas system och avgifter.

Med Bitcoin kan du vara din egen bank. Ingen stat eller myndighet kan påverka hur bitcoin fungerar

Läs hela inlägget på Safellos blog.

https://blog.safello.com/index.php/2015/01/25/uk-faster-payments-disabled/

Bitcoin Jesus hos Max Keiser

Bitcoin Jesus hos Max Keiser

Ett intressant klipp från RT i dag. Roger Ver a.k.a. Bitcoin Jesus pratar om Bitcoin och andra kryptovalutor. Jag tror att just nu är läget att investera i Bitcoin bättre än någonsin. Hela världen står på randen att på bred front acceptera Bitcoin. Passa på att hänga med på detta!

 

 

Vad är bitcoin? En kort beskrivning.

Vad är bitcoin? En kort beskrivning.

Vad är Bitcoin och varför ska jag använda det. Det är tyvärr ofta som folk krånglar till det väldigt, men här ska jag försöka att förklara så enkelt som möjligt.

Bitcoin baseras på matematik

och är pengar utan statlig inverkan. Stater kan alltså inte påverka hur bitcoin utvecklas eller värderas. Bitcoin lagras i en digital plånbok, dessa kan skapas utan kostnad med hjälp av ett program på din dator, eller i telefonen. Det finns även ett antal tjänster online där man kan skapa sig en plånbok. Användare av bitcoin kan skicka XBT (som den föreslagna ISO-koden är) från en bitcoin-plånbok till en annan oavsett var i världen denne befinner sig. Skicka tar normalt inte mer än någon minut eller två och kostar inget eller väldigt lite. Det går att skicka bitcoins helt utan kostnad men det kan eventuellt ta lite tid då innan dessa kommer fram beroende på belastning på nätverket eftersom man då får en lägre prioritering.

Alla transaktioner med bitcoins är tillgängliga för vem som helst att se. Man kan se från vilken plånbok, till vilken plånbok och summa XBT som skickats. Man kan inte se vem som äger en specifik plånbok eller adress. All denna information lagras i bitcoinnätverket och kommer alltid att ligga kvar där. Den mest kända webbplatsen där man kan se detta är blockchain.info. All denna information lagras i block, dessa block baseras på blocket innan vilket innebär att det inte går att modifiera tidigare information i denna kedja av block.

Read More Read More

Veckans händelser inom Bitcoin

Veckans händelser inom Bitcoin

 

Bitcoin
Bitcoin

Jag försöker följa det mesta som händer inom Bitcoinvärlden och skriver lite här om de största sakerna som hänt denna vecka.

Det är ju inte bara elände som händer, det är som vanligt många nya företag som börjar acceptera BTC som betalmedel i sina butiker.

En annan positiv sak är att man kan nu köpa BTC i 28.000 st butiker i UK. http://www.coindesk.com/can-now-pay-cash-bitcoin-28000-uk-stores/